Снимка Булфото, архивОт ЦИК коментират предстоящите избори. Трудно е да се

...
Снимка Булфото, архивОт ЦИК коментират предстоящите избори. Трудно е да се
Коментари Харесай

Цветозар Томов от ЦИК: По-лесно се организират избори две в едно

Снимка Булфото, списък

От ЦИК разясняват идните избори. 

„ Трудно е да се каже кои избори ще са по-лесни от организационна позиция за ЦИК. Плюсовете за избори две в едно са, че няма да се постанова двукратна трансформация на софтуера на машините за гласоподаване “, сподели пред Цветозар Томов, представител на ЦИК.

„ От друга страна това ще разреши подготовката на машините и за страната, и за чужбина - това да се направи в складовете още, т.е. логистиката доста ще се опрости. Минусът е, че гласуването ще е по-дълго, и че няма да са задоволително машините. Иска ми се да има най-малко по две машини в по-големите секции. “, добави още той.

„ Доколкото ми е известно бихме могли да осигурим още до към 2400 машини. Така ще имаме над 13 500 хиляди секции общо, което ще ни разреши в огромните секции да има по две машини. Най-трудният софтуерно вид ще е, в случай че имаме не две в едно, а три поредни седмици избори. Но по този начин или другояче ЦИК ще се оправи и в двата случая “, уточни Томов.

По думите му в чужбина би трябвало да има машинно гласоподаване в към 250 секиции. „ Там обаче, в случай че имаме три поредни избора, времето ще бъде доста лимитирано “, счита Томов.

„ Може да се стигне до разрешаване на хартиено гласоподаване в обособени секции, с цел да има естествени условия за гласоподаване “, уточни говорителат на ЦИК. Според него е доста значим въпросът да се обезпечи сигурност на процеса на гласоподаване с машините.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР